Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké, sing → kang (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
[[Gambar:Somalia regions map Shabeellaha Hoose.svg|thumb|Lokasi Shabeellaha Hoose ing Somalia]]
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') iku sawijiningsiji laladan administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika laladan iku diwangun manèh, tlatah iki péranganing laladan [[Benadir]] lan kutha krajané ya iku [[Mogadishu]], nanging saiki kutha krajané [[Merca|Marka]].
 
Shabeellaha Hoose wewatesan karo laladan [[Banaadir]], [[Shabeellaha Dhexe]], [[Hiiraan]], [[Bay, Somalia|Bay]], [[Jubbada Dhexe|Middle Juba]] lan [[Samudra Hindia]]. Sawisé Mogadishu, tlatah iki minangka tlatah kang paling padhet kang ndunungi Somalia.
352.737

besutan