Segovia: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: kuno → kuna)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
[[Gambar:Segovia, Spain location.png|right|200px|Lokasi Segovia ing Spanyol]]
'''Segovia''' iku sawijiningsiji [[kutha]] ing [[Spanyol]]. Dunungé ing pérangan tengah, ya iku ing wewengkon otonomi [[Castile Leon]], [[Spanyol]]. Ing taun [[2003]], kutha iki sing ndunungi 54.945 jiwa sajeroning wewengkon kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan sing ndunungi 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing pérangan lor kutha [[Madrid]].
 
Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng '''Šiqūbiyyah''' ([[Basa Arab|Arab]]: شقوبية). Sawetara wangunan kuna ing Segovia dikukuhaké minangka [[Situs Warisan Donya UNESCO]] ing taun [[1985]].
348.872

besutan