Gunung ès: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
c (→‎top: Éropah using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
 
[[Gambar:Iceberg Ilulissat.jpg|thumb|Sawijining (pucuking) gunung ès]]
 
'''Gunung ès''' ([[Basa Walanda|Walanda]]: ''ijsberg''; [[Basa Inggris|Inggris]]: ''iceberg'') iku sawijiningsiji bongkahan [[es]] gedhé sing ngambang ing segara ucul. Déné [[densitas]] ès (920 kg/m3) luwih cilik tinimbang [[banyu sagara]] (1025 kg/m3), mula kurang luwih 90% volume gunung ès papané ana sangisoring banyu. Mulané ing basa Éropah contoné ing basa Inggris utawa basa Walanda ada ukara ''tip of the iceberg'' utawa ''top van de ijsberg'' sing tegesé "pucaké gunung ès", kanggo nandhakaké yèn sawijiningsiji masalah iku namung katon sithik waé.
 
[[Kategori:Wujud banyu]]
352.737

besutan