Kenya Vesta: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
[[Gambar:Chief Vestal.jpg|thumb|Patung perawan vesta]]
'''Kenya Vesta''' ([[Basa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') ya iku [[pandhita]] [[wadon]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuna]]. Tugas mligi ya iku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijiningsiji kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta ya iku siji-sijiné posisi kang dicekel déning wong wédok sajeroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== Cathetan sikil ==
348.872

besutan