Mesin diesel: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti, Februari → Fèbruari, kepingin → péngin)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
 
[[Gambar:Dieselmotor vs.jpg|thumb|250px|Salah sawijiningsiji mesin Diesel kang digawé déning panjenengané MAN AG ing taun 1906]]
'''Mesin diesel''' iku sajinis [[mesin pambakaran jero]]; luwih spesifik manèh, sawijiningsiji [[mesin pemicu komprèsi]], sing [[bahan bakar]]é diurupaké déning [[suhu]] dhuwur/panas [[gas]] sing dikomprèsi, lan dudu nganggo piranti liya kaya déné [[busi]]).
 
Mesin iki tinemu ing taun [[1892]] déning [[Rudolf Diesel]], sing nampa [[patèn]] ing tanggal [[23 Fèbruari]] [[1893]]. Diesel péngin gawé mesin sing bisa dipigunakaké nganggo manéka warna bahan bakar kalebu awu batu bara. Dhèwèké mamèraké ing Exposition Universelle ([[Pameran Donya]]) taun [[1900]] kanthi nganggo lenga kacang (pirsani [[biodiesel]]). Sabanjuré didandani lan disampurnakaké déning [[Charles F. Kettering]].
352.737

besutan