Genom: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
''Kangge kapreluan sanèsipun, sumangga mirsani [[Gnome (disambiguasi)]].''
 
'''Genom''' ([[bahasa Inggris|Ing.]] ''genome''), ing [[genetika]], iku sakabèhing [[bahan genetik]] kang nggawa kabèh informasi panyengkuyung panguripan ana ing makluk urip, kalebu arupa [[gen]] utawa ora. Ing sakabèhing makluk urip, cakupan genome iku kabèh informasi [[genetika|genetik]] kang digawa [[DNA]], ing [[inti sel]] (nukleus), [[mitokondria]], utawa [[plastida]]. Virus tinamtu nduwé genom kang wujudé [[RNA]]. Istilah iki kawanuhaké déning [[Hans Winkler]], profesor saka [[Universitas Hamburg]], [[Jerman]] ing taun [[1920]], sawijiningsiji singkatan (''[[portmanteau]]'') saka'''gen'''e lan chromos'''ome'''. Kajian kang nyinaoni bahan genetik kanthi tenanan iku dikenal kanthi sebutan [[genomika]] (''genomics'').
 
Saben-saben spésies makluk urip nduwé pakèt genom béda-béda, kang njlèntrèhaké kena ngapa campuran silang ing antarané rong spésies asring ngasilaké keturunan kang mandul ([[sterilitas (biologi)|steril]]).
348.872

besutan