Sri Adiningsih: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: sijine → sijiné)
c
}}
 
'''Dr. Sri Adiningsih''' ({{lahirmati|[[Surakarta]]|11|12|1960}}) ya iku ékonom lan dhosèn Fakultas Ékonomi [[Universitas Gadjah Mada]] kang njabat minangka anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 19 Januari 2015. Dhèwèké tau ditunjuk dadi anggota Tim Ahli Panitia Ad hoc [[MPR]] taun [[2001]] lan candhaké pinilih dadi Sekretaris [[Komisi Konstitusi]]. Sri Adiningsih ya iku alumnus paling apik Cum Laude Fakultas Ékonomi Universitas Gadjah Mada [[Yogyakarta]]. Taun [[1989]], Sri kasil éntuk gelar Master of Science (MSc) saka University of Illinois Amérika lan ing tanggal [[15 Oktober]] [[1996]], ing universitas kang padha, dhèwèké éntuk gelar Dhoktor babagan ékonomi. Sawisé éntuk gelar dhoktor mau, dhèwèké dadi dhosèn Pascasarjana UGM. Candhake dadi Kepala Pusat Studi Ékonomi [[Asia Pasifik]] UGM. Sri uga dipercaya minangka Adviser/Principal Economist at Exim Securities (1997), anggota tim ahli penyiapan materi [[GBHN]] babagan Wanhankamnas taun 1998, lan anggota OMBUDSMAN [[Badan Penyehatan Perbankan Nasional]] (BPPN) wiwit [[1999]] lan dadi Tim Ahli Panitia Ad hoc [[Majelis Permusyawaratan Rakyat]] (MPR) ing taun 2001. Pencapaian kang luar biyasa jalaran Sri Adiningsih saka kulawarga prasaja lan ngandhalake toko klonthonge ibune minangka redana urip sawisé bapake Daswandi tilar donya. Ing tanggal 19 Januari 2015, dhèwèké dipilih déning Présidhèn [[Joko Widodo]] dadi salah sijiné anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn (Wantimpres).
 
== Pendhidhikan lan Karier ==
 
== Pranala njaba ==
* http://acadstaff.ugm.ac.id/MTMxNjI2NDUz
* http://profil.merdeka.com/indonesia/s/sri-adiningsih/
* http://www.infobanknews.com/2010/05/sri-adiningsih-smi-merupakan-ekonom-yang-luar-biasa/
* http://www.republika.co.id/berita/breaking-news/nasional/11/02/08/163028-taufiq-kiemas-setuju-sri-adiningsih-jadi-menteri
* http://www.investor.co.id/home/sri-adiningsih-pertumbuhan-ékonomi-67-terlalu-rendah/18419
* http://bisnis.news.viva.co.id/news/read/115033-_jangan_politisasi_masalah_ékonomi_
 
{{kotak wiwit}}
11.291

besutan