Sistem endokrin: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kelenjar → klanjer (7), Kelenjar → Klanjer
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: kelenjar → klanjer (7), Kelenjar → Klanjer)
 
[[Gambar:Illu endocrine system.png|thumb|KelenjarKlanjer endokrin utama manungsa.]]
'''Sistem endokrin''' iku sistem kontrol [[kelenjarklanjer]] tanpa saluran (''ductless'') kang ngasilaké [[hormon]] kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning [[getih]] kanggo mempengaruhi [[organ (anatomi)|organ-organ]] liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju manéka warna sel ing badan, kang sabanjuré njarwaaké "pesen" mau dadi siji tindakan. Sistem endokrin ora nglebokaké [[kelenjarklanjer eksokrin]] kaya [[kelenjarklanjer idu]], [[kelenjarklanjer kringet]], lan kelenjarklanjer-kelenjarklanjer liya ing [[saluran gastroinstestin]].
 
Cabang [[kadhokteran]] kang nyinaoni kelainan ing kelenjarklanjer endokrin mau [[endokrinologi]], siji cabang èlmu kadhokteran kang cakupané luwih wiyar tinimbang [[lelara njero]].
 
{{sistem endokrin}}
348.872

besutan