Abang: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn
(→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
| width="200" height="200" style="background: red;" |  
|}
'''Abang''' utawa [[basa Jawa]] krama '''abrit''', iku [[warna]] kang kagolong sajeroning [[warna primèr]] (abang, ijo lan biru), kang duwé [[frekuensi]] cahya paling endhèk kang kasatmata utawa bisa dideleng déning mata manungsa. Cahya abang duwé ''panjang [[gelombang]]'' watara 630-760 [[nm]]. [[Getih]] kang diwènèhi [[oksigenoksigèn]] dadi awarna abang amarga anané [[hemoglobin]].
Cahya abang iku cahya kang pisanan diserep déning [[banyu]] segara, saéngga akèh iwak lan [[invèrtebrata]] segara kang warna abang mbranang dadi katon [[ireng]] ing sajeroning segara, [[habitat]] asliné.
 
352.737

besutan