Urea: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
(→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
|-
|}
'''Urea''' iku siji [[senyawa organik]] kang dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigenoksigèn]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide kang mligi dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya kang uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan kang kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], kang pungkasané ngruntuhaké konsèp [[vitalisme]].
348.872

besutan