Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
→‎Anané Paprangan Kurukshetra: ganti isi, replaced: dukungan → panjurung
(→‎Anané Paprangan Kurukshetra: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
(→‎Anané Paprangan Kurukshetra: ganti isi, replaced: dukungan → panjurung)
 
Ing kitab ''[[Mahabharata]]'' dijelasna manawa pangéran [[Dretarastra]] kang wuta awit lair kapeksa nyerahaké takhta krajan Kuru kang punjer pamaréntahané ing Hastinapura marang adhiné, [[Pandu]], sanajan dhèwèké anak mbarep. Pandu duwé putra lima kang misuwur déning sebutan [[Pandawa]], lan Yudistira kang mbarep. Sawisé Pandu ora ana, Dretarastra nggantèni dadi Raja tekan anaké Pandu kang pambarep diwasa.
 
Para Kurawa, mligi Duryudana, duwé ambisi arep nguwasani Dinasti Kuru. Nanging ambisi mau ora bisa kelakon amarga kang luwih patut dadi ratu ya iku Yudistira. Kanggo minangka ambisiné, Duryudana terus golèk cara kanggo nyingkiraké Yudhistira lan para pandhawa, dhèwèké uga duwé karep matèni para pandhawa. Nanging para pandhawa slamet saka usaha Kurawa kang arep matèni Pandhawa amarga olèh dukunganpanjurung saka Arya Widura lan Kresna kang isih kalebu pakné cilik.<ref name="haryana-online.com"/>
 
Sawisé gagal matèni Pandhawa banjur Kurawa duwé rencana liya. Kurawa ngajak Pandhawa dolanan dadu, kanthi syarat kang kalah kudu metu saka krajan nganti telulas taun. Dolanan dadu iku disetel licik déning Kurawa kang njalari pandhawa kalah. Sadurungé Pandhawa dibuwang, Dretarastra janji arep nyerahaké krajan marang Yudhistira amarga dhèwèké iku minangka aak pambarep wangsa Kuru.
348.872

besutan