Bèg: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ndhukung → njurung
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
(→‎top: ganti isi, replaced: ndhukung → njurung)
Sajeroning ulah raga [[bal-balan]], '''Bèk''' iku juru main kang posisiné ana ing mburi para [[gelandang]] lan tugasé ndhukungnjurung marang tugas [[Kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèk, ya iku: [[bèk tengah]], [[bèk sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèk lumrahé awaké gedhé lan rosa, lan racaké dedegé uga dhuwur, sanadyan ana uga bèk kang dedegé cendhèk nanging suksès (racaké bèk sayap kang ora pati mbutuhaké dedeg kang dhuwur). Kabèh bèk kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu duwé keahlian panguwasaan bal kang cukup apik.
352.737

besutan