Aksara Carakan: Béda antara owahan

69 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
|}
 
== Komputerisasi aksara Carakan ꦏꦩ꧀ꦥꦸꦠꦼꦫꦶꦱꦱꦶ ꦲꦏ꧀ꦱꦫ ꦕꦫꦏꦤ꧀ ==
Wiwit dasawarsa [[1980]]-an pungkasan lan purwané [[1990]]-an, aksara Carakan uga digawèkaké ''[[font]]'' ing kanggo panrapan ing komputer. Salah siji kang kapisan nggawé ''font'' aksara Jawa iku [[Willem van der Molen]], dhosèn filologi lan sastra Jawa Kuna ing [[Univèrsitas Leiden]]
Upaya integrasi diperlokaké supaya saben anggota aksara Jawa duwé kodhe kang mligi kang diakoni ing saindhenging donya. Jeroen Hellingman ngajokaké proposal ndaftaraké aksara iki sajeroning [[Unicode]] ing tengahan taun 1993 lan Maret 1998. Sabanjuré, [[Jason Glavy]] nggawé "[[font]]" aksara Jawa kang diédharaké kanthi bébas wiwit taun 2002 lan ngajokaké proposal uga menyang [[Unicode]].