Aksara Carakan: Béda antara owahan

94 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Alokasi Memori Aksara Jawa (Javanese) ing Unicode 5.2.0 ya iku ing alamat A980 nganti A9DF<ref>[http://unicode.org/charts/PDF/UA980.pdf Tabel Unicode Aksara Jawa (Hanacaraka)]</ref>.
 
== Aksara Carakan kanggo basa séjé saliyané Jawa ꦲꦏ꧀ꦱꦫ ꦕꦫꦏꦤ꧀ ꦏꦁꦒꦺꦴ ꦧꦱ ꦱꦺꦗꦺ ꦱꦭꦶꦪꦤꦺ ꦗꦮ ==
[[Gambar:Raden Segara (Madurese in Javanese script-published in 1890) (cropped).jpg|thumb|Tulisan basa Madura mawa Carakan]]
Carakan uga dienggo nulis basa-basa liya, saliyané basa Jawa. Conto kang cetha banget tamtuné basa Bali. Basa Bali Kuna ditulis nganggo sawijining aksara kang bisa diarani séjé. Nanging mbokmenawa sawisé jaman Majapait, aksara Carakan gaya Jawa dadi kanggo nganti sapréné. Dadi aksara Bali modhèren iku yèn dirunut sarasilahé asalé saka aksara Majapait lan ora saka aksara Bali Kuna.