Aksara Carakan: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Banjur ing wusana, aksara Carakan uga kadhangkala dienggo nulis basa Malayu. Lumrahé wujudé layang kang tinulis déning wong-wong kang dudu kalebu wong pribumi ing Tanah Jawa utawa Bali lan dadi ora nguwasani basa lokal.
 
== Aksara Carakan ꦲꦏ꧀ꦱꦫ ꦕꦫꦏꦤ꧀ ==
Aksara Carakan iku bisa dipérang dadi pamérangan gaya Jawa utawa gaya Sangskreta. Ing ngisor iki loro-loroné kapacak. Nanging kang kapacak ing ngisor iki aksara Carakan baku gaya Jawa.