Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

13 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Sawisé 1900, jeneng ''Indonésia'' dadi luwih umum ing lingkungan akademik njaba Nèderlan, lan golongan nasionalis Indonésia migunakaké kuwi kanggo èksprèsi pulitik.<ref name = "Kroef" /> [[Adolf Bastian]], saka Universitas Berlin, mopulèrke jeneng kuwi liwat bukuné ''Indonesien oder die Inseln des Malayischen Archipels, 1884–1894''. Pelajar Indonésia kang pisanan nggunakaké jeneng iki ya iku [[Ki Hajar Dewantara|Suwardi Suryaningrat]] (Ki Hajar Dewantara), nalika ngedegaké kantor berita ing Nèderlan kang jenengé ''Indonesisch Pers-bureau'' ing 1913.<ref name="indoety"/>
 
== Sajarah ꦱꦗꦫꦃ ==
 
''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Sajarah Indonésia]]''