Indonésia: Béda antara owahan

155 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Jinising kasenian ing Indonésia akèh diprabawai karo sawetara kabudayan. Jogèd [[Jawa]] lan [[Bali]] iku kang kondhang, contoné, akèh olèh pangaribawa saka kabudayan [[Hindhu]]. Akèh candhi-candhi kang kawangun kaya ing tanah Indhia. Déné pagelaran [[wayang]] lan [[batik|bathik]] uga kawentar ing donya. Akèhing bebrayan lan agama agawé regeng kabudayan Indonésia.
 
== Kasil Alam ꦏꦱꦶꦭ꧀ ꦲꦭꦩ꧀ ==
 
=== Karèt ꦏꦫꦻꦠ꧀ ===
 
Karèt naté kondhang kanthi sebutan ‘enam ireng’ lan iku bebathi nguntungaké devisa ing jaman mbiyèn. Ing donya, saiki Indonésia ngancik trap angka loro sawisé [[Malaysia]] ing babagan karèt. Nagara-nagara kang ngasilaké karèt liyané ya iku [[Thailand]], [[India]], [[Sri Lanka]], [[Nigeria]], [[Liberia]], [[Zaire]], [[Brazil]] lan [[Filipina]].
 
=== Klapa Sawit ꦏ꧀ꦭꦥ ꦱꦮꦶꦠ꧀ ===
 
Kebonan klapa sawit sansaya jembar. Kasilé kaolah dadi lenga lan inti sawit. kasilé iki dièkspor menyang njaba nagara lan uga kanggo kabutuhané wong-wong Indonésia dhéwé.
 
=== Tembako ꦠꦼꦩ꧀ꦧꦏꦺꦴ ===
Aréal tembako (mbako) ing taun [[1979]] kira-kira ambané 198.000 Ha. Ing antarané saka angka iku ya iku 183.000 Ha kaselenggarakaké déning rakyat, 2000 Ha diurusi cukong-cukong gedhé, lan 13.000 Ha didarbèni pamarintah (PTPN).
 
=== Emas lan Pérak ꦲꦼꦩꦱ꧀ ꦭꦤ꧀ ꦥꦺꦫꦏ꧀ ===
 
Emas lan pérak digulawentah déning PT Aneka Tambang ing Banten Kidul, karo Freeport Indonésia lan wiji tembaga ing [[Papua]]. Kanthi prasaja, rakyat uga mélu ngolah emas lan pérak kanthi cilik-cilikan.
 
=== Aspal Alamꦲꦱ꧀ꦥꦭ꧀ ===
 
Panambangan aspal kagiyaraké ing [[Sulawesi Kidul-Wétan]], Sakabèhé 19 lapangan gedhé lan cilik, lima ing antarané kaanggep becik. Yèn dikira sakabèhé, kira-kira 28,5 yuta ton.