Jawa: Béda antara owahan

194 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
'''Jawa''' iku jeneng salah sawijiné [[pulo]] ing [[Indonésia]], jembaré ana 132,000 km², lan pendhudhuké ana 114 yuta jiwa. Pulo iki pulo sing padhet lan kebak dhéwé ing [[Indonésia]]. Kapadhetané ana 864 jiwa sa-km². Yèn pulo iki nagara, wus dadi nagara sing padhet nomer loro sadonya.
 
== Pambagéyan Administratip ꦥꦩ꧀ꦧꦒꦺꦪꦤ꧀ ꦲꦢ꧀ꦩꦶꦤꦶꦱ꧀ꦠꦿꦠꦶꦥ꧀ ==
== Pambagéyan Administratif ==
=== Pamaréntah ProvinsiPropinsi ꦥꦩꦫꦺꦤ꧀ꦠꦃ ꦥꦿꦺꦴꦥꦶꦤ꧀ꦱꦶ ===
Pulo Jawa kapérang dadi 6, Pamaréntah Provinsi [Sadurungé Otonomi Laladan jenengé Laladan Tingkat I/Laladan Istimewa ]
* [[Banten]]
* [[Daerah Istimewa Yogyakarta]]*
 
=== Pamaréntah Kabupatèn/KotaKutha ꦥꦩꦫꦺꦤ꧀ꦠꦃ ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀‍/ꦏꦸꦛ ===
Saben provinsi ing Jawa mau banjur kapérang manèh dadi tlatah sing luwih cilik ya iku [[kabupatèn]] lan [[kutha]] (sadurungé Otonomi Laladan jenengé Pamaréntah Daerah Tingkat II Kabupatèn utawa Kotamadya).