Jawa: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Saben provinsi ing Jawa mau banjur kapérang manèh dadi tlatah sing luwih cilik ya iku [[kabupatèn]] lan [[kutha]] (sadurungé Otonomi Laladan jenengé Pamaréntah Daerah Tingkat II Kabupatèn utawa Kotamadya).
 
== Padunung ꦥꦢꦸꦤꦸꦁ ==
Ana 2 suku gedhé ing pulo iki ya iku [[wong Jawa]] lan [[wong Sundha]]. Wong Jawa lumrahé manggon ing Jawa Tengah (uga Yogyakarta) lan Jawa Wétan, wong Sundha ing Jawa Barat. Suku gedhé liyané ing pulo Jawa ya iku, [[wong Madura]], [[wong Baduy]], [[wong Samin]] lan [[wong Tengger]].