Bol: Béda antara owahan

65 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Ndandani paramasastra
(Changed image to svg)
(Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi Android Besutan aplikasi punsèl
[[Gambar:Anorectum-en.svg|thumb|Anatomi rektumbol lan [[anus|silit]]]]
'''Bol''' utawa '''Rektum''' ([[Basa Latin]]: ''regere'', "nglurusaké, ngatur") iku [[organ (anatomi)|organ]] pungkasan saka [[usus gedhé]] ing sapérangan jinis [[mamalia|kéwan nusoni]] kang pungkasané ing [[anus|silit]]. Organ iki fungsiné dadi papan panyimpenan sauntara [[feses]]tai (sesuker). Ngembangé ''dhindhing'' rektumbol amarga numpuké material ing njeron rektum bakal micu [[sistem saraf|sistem sarap]] kang njalari pepénginan kanggo [[defekasi]]ngising (''dhéfékasi''). Yèn defekasirasa ngising ora dumadi, kerepé material bakal dibalèkaké ning usus gedhé, lan ing kono bakal ana panyerepan banyu manèh. Yèn defekasirasa ngising ora dumadi kanggoing periode kangwayah suwé, bakal dumadi [[konstipasi]]'''bebelen''' lan fesestai dadi atos.
 
{{Sistem pancernan}}
246

besutan