Cangkem: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: kelenjar → klanjer)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (2))
'''Cangkem''' ([[basa Jawa Krama|krama]]: '''cangkem''', krama inggil: '''tutuk''') iku dalan kanggo mlebuné [[panganan]] lan [[banyu]] kang diduwèni [[manungsa]] lan [[kéwan]]. Cangkem racaké ana ing [[sirah]] lan lumrahé dadi pérangan awal saka [[sistem pancernaan]] lengkap kang pungkasané ing [[anus]].
 
Pérangan [[awak]] singkang dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem ya iku:
* [[Untu]] kanggo mamah [[panganan]]
* [[Gusi]] papan thukulé [[untu]].
* Cethak, plengkungané cangkem njero pérangan ndhuwur.
* [[Ilat]] kanggo [[ngudhek]] lan [[ngulu]] panganan.
* [[Idu]] singkang diasilaké déning [[klanjer idu]]
* [[Amandhel]]
* [[Uvula]]
352.737

besutan