Balung: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎Tuwuhing balung: ganti isi, replaced: disebut → karan)
(ganti isi, replaced: sing → kang (4))
'''Balung''' utawa kerangka iku panopang awak [[manungsa]]. Tanpa balung, mesthi awak kita ora bisa ngadeg. Balung wiwit dumadi wiwit [[bayi]] sajeroning kandhutan, lumangsung terus nganti dekade kaloro sajeroning susunan singkang tumata.
 
== Tuwuhing balung ==
 
Tuwuhing balung nganti pepak dumadi ing umur kurang luwih 30 taun. Sawisé iku ana uga owah-owahan singkang karan [[remodelling]]. Balung minangka ''reservoir'' gedhé dhéwé tumrap [[kalsium]] lan [[phosphate]]. 99% kalsium ana ing (1000 gram) saka cacahing kalsium ing awak, déné [[phosphate]] sajeroning balung nganti 90% saka [[phosphate]] sajeroning awak.
 
== Jinis balung ==
 
Saka panyusuné balung bisa dibédakaké minangka:
* balung kompak ya iku balung singkang disusun saka [[unit Osteon]] utawa [[sistem Havers]].
* balung spons ya iku balung singkang duwé bolongan-bolongan utawa [[rongga]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan