Kuran: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah (2)
(ganti isi, replaced: perkara → prakara)
(ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah (2))
Kuran punika sinusun saking 114 pérangan kang sinebut ''surat'' utawa ''surah.''Saben surat dipuncacah malih dados sawetara ayat. Surat kang paling dawa inggih punika Al Baqarah (286 ayat) lan paling cekak Surat Al kautsar (3 ayat). Sedayanipun wonten 6236 ayat. Angka punika wonten ingkang béda ing antawisipun ahli satunggal lan satunggalipun, nanging wosipun sami. Umumipun namung prakara sulaya cara ngetangipun kemawon. Surat-surat kang dawa dipunperang malih kanthi sebutan ruku'. Ruku' iku kumpulaning ayat kang ngrembag perkawis tinamtu.
 
Manawi dipilah saking panggènan tumurunipun, Kuran dipunpilah dados kalih: Surat-surat makkiyah lan Madaniyah. Surat Makkiyah inggih punika surat kang wahyune tumurun nalika ing MekkahMekah, déné Madaniyah tumurun ing Madinah. Umumipun, surat Madaniyah langkung dawa tinimbang Makkiyah.
 
Ing pamilahan liyané, Al qur'an dipunpilah dados 30 pérangan kanthi dawaning wos ingkang sami. Pérangan-pérangan punika sinebut jus. Pamilahan punika kanggé nggampilake manawi badhé maos Kuran ing wektu satunggal wulan (30 dina).
== Sajarah Tumuruning Kuran ==
=== Tumuruning Kuran ===
Kuran tumurun kanthi dangunipun 23 taun. Mangsa punika dipilah malih dados kalih: MekkahMekah lan Madinah. Jaman wonten Mekah wekdalipun 13 taun, déné Madinah 10 taun, Dados genep ing 23 taun.
 
=== Kodifikasi Kuran lan Ngrembakane ===
352.737

besutan