Dzulhijjah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah, sing → kang (3)
(→‎Makna wigati: éjaan, replaced: ibadah → ngibadah (2))
(ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah, sing → kang (3))
'''Dzulhijjah''', iku sasi karolas lan pungkasan sajeroning pananggalan hijriyah. Ana sawetara prabédan cara nemtokaké wiwitan sasi Dzulhijjah. Ana singkang migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu panetepan wiwitan Dzulhijjah ing Arab Saudi.
 
== Makna wigati ==
* Ing tanggal 9 wulan iki, umat [[Islam]] singkang ngayahi ngibadah kaji [[wukuf]] ing [[Arafah]], sauntara iku singkang ora ngayahi ngibadah kaji disunnahaké supaya pasa Arafah.
* Ing tanggal 10 wulan iki, umat [[Islam]] mèngeti dina riyaya [[Idul Adha]] utawa dina riyaya kurban
* Ing wulan iki uga para pameluk agama Islam ngayahi [[Ibadah kaji]] menyang tanah suci [[MekkahMekah]] ya iku antara tanggal 8 nganti 12.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan