Ka'bah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Haram → Karam (2)
(ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah (3))
(ganti isi, replaced: Haram → Karam (2))
| longd=39 |longm=49 |longs=34.34 |longEW=E
}}
'''Kakbah''' iku sawijining yasan awangun kubus kang dumunung ing satengahing [[Masjid Al HaramKaram|Mesjid Alkaram]] ing [[Mekah]]. Yasan iki minangka monumèn suci kanggoné kaum muslim (umat Islam). Minangka yasan kang didadèkaké pathokan arah [[kéblat]] utawa arah pathokan kanggo ngibadah umat [[Islam]] ing saindhenging donya kaya ta [[salat]]. Kajaba iku, minangka yasan kang wajib ditekani utawa dijiyarahi nalika mangsa [[kaji]] lan [[umrah]].
 
Dhimènsi struktur yasan kakbah luwih kurang ukuran 13,10 m dhuwur kanthi sisih 11,03 m lan 12,62 m. Uga ingaran kanthi jeneng ''Baitullah''.
* [http://www.qibla.com.br Ka'bah]
 
[[Kategori:Masjid Al HaramKaram]]
352.737

besutan