Gurung: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: rongga → gronggongan
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
(→‎top: ganti isi, replaced: rongga → gronggongan)
'''Kerongkongan''' utawa '''Esofagus''' (saka [[basa Yunani]]: οiσω, oeso - "nggawa", lan έφαγον, phagus - "mangan") iku tabung (''tube'') otot [[vertebrata]] kang diliwati wektu panganan mili saka pérangan [[tutuk]] tumuju [[lambung]]. Panganan mlaku ngliwati esofagus kanthi nggunakaké prosès [[peristaltik]].
 
Esofagus nyambung karo [[faring]] – kang nyambungaké esofagus karo ronggagronggongan tutuk – ing ros nomer 6 [[balung mburi]]. Miturut [[histologi]], esofagus dibagi dadi telung pérangan: pérangan superior (sapérangan gedhé iku [[otot balung]]), pérangan tengah (campuran otot balung lan [[otot alus]]), sarta pérangan inferior (kang mligi saka otot alus).
 
{{sistem pancernaan}}
352.737

besutan