Basa Sundha: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: kecamatan → kacamatan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
|}
 
'''Basa Sundha''' iku [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomer loro singkang dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dicaturaké ing pérangan kulon [[Pulo Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa singkang dicaturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dicaturaké ing tlatah [[Cilacap]], mligi ing kacamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
 
Amarga kena pangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' singkang padha karo [[Krama]].
 
Dhialèk Basa Sundha uga akèh, miwiti saka dhialèk Sundha Banten, nganti dhialèk Sundha ing Jawa Tengah, piwates ing Bantarkawung, Brebes lan diwatesi basa ing Kali Pemali, singkang mula kecampur karo [[Basa Jawa]]. Nanging basa baku singkang bisa ditampa déning sakabèhé penutur Basa Sundha singkang asalé saka dhialèk kutha [[Bandung]], utawa kerep ingaran '''basa sakola''' jaman mbiyèn.
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan