Mikrotubula: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: rongga → gronggongan (2)
c (→‎top: clean up, replaced: protein → protéin (3) using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: rongga → gronggongan (2))
'''Mikrotubula''' ya iku organel [[sèl]],ing jero [[sitoplasma]] kabèh sèl [[eukariot]], arupa silinder dawa kang duwé ronggagronggongan kanthi diameter njaba kira-kira 25&nbsp;nm lan diameter njero ± 12&nbsp;nm.<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.</ref><ref name="Campbell">Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:130, 126 ISBN 979-688-468-2</ref> Dawane warna-warna saka pirang-pirang nanometer nganti prang-pirang mikrometer.<ref name="Salisbury"/> Mikrotubula kasusun saka molekul-molekul bunder [[protéin]] globular kang diarani [[tubulin]], kang kanthi spontan nggabung ing kaanan tinamtu mbentuk silinder dawa kang duwé ronggagronggongan.<ref name="Salisbury"/><ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin kasusun saka rong subunit polipeptida kang arupa,α-tubulin lan β-tubulin.<ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin duwé bobot molekul 110.000 Dalton lan minangka dimer saka protéin tubulin α lan tubulin β.<ref name="Salisbury"/> Ing irisane, mikrotubula katon kasusun saka 13 subunit ing susunan heliks.<ref name="Salisbury"/> Subunit iki ya iku péranganing 13 benang tubulin, saben subnit karonce mbentuk heliks kang minangka péranganing dinding mikrotubula.<ref name="Salisbury"/> Sakloron macam tubulin iki kasusun kanthi selang seling sadawaning benang.<ref name="Salisbury"/>
 
[[Enzim]] [[protease aspartat]] kang di[[sekresi]] déning [[HIV]] lan ''avian myeloblastosis virus'' tinemu nggondheli prosès ronce mikrotubula, kanthi ngiris [[hormon]] [[protéin MA|MAP]].<ref>{{cite web
352.737

besutan