Basa Madura: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (3)
(éjaan, replaced: Provinsi Jawa WétanProvinsi Jawa Wétan, Madhura → Madura (4), Saliyané iku → Kajaba iku)
(ganti isi, replaced: sing → kang (3))
|}
 
'''Basa Madura''' iku basa singkang dipituturake déning [[wong Madura]]. Basa iki digunakaké in pulo [[Madura]], [[Jawa Wétan]] lan tlatah-tlatah liyané.
 
== Tlatah panyebarané Basa Madura ==
 
Basa Madura singkang ing basa asliné diucapaké "medhureh" dicaturaké mligi ing tlatah Madura, kapuloan Kangéan, Masalembo, lan tlatah wétaning [[Jawa Wétan]], kaya ta ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wewengkon [[Prabalingga]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. Kajaba iku, uga akèh wong Madura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahé ana 10 utawa 15 yuta jiwa.
 
== Undhak-usuké basa Madura ==
== Rupa-rupaning Basa Madura ==
 
Basa Madura dhéwé uga kebagi dadi rupa-rupa, singkang diweruhi kaya ta:
 
* Dhialek Bangkalan
352.737

besutan