Pembuluh Darah: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: rongga → gronggongan (2)
(ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn (5))
(ganti isi, replaced: rongga → gronggongan (2))
 
== Tandha-tandha wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
# Nyeri, manawi otot boten angsal getih ingkang cekap (ing kaanan dipunsebat iskemi), mila oksigèn ingkang boten madai lan kasil metabolisme ingkang kaluwehan nyebapaken [[kram]] utawi [[kejang]]. Kadasta [[angina]] punika perasaan sesak ing dhadha utawi perasaan dhadha dipunkremas-remas, ingkang tukul manawi ing otot jantung boten ngasilaken getih ingkang cekap. Wonten tiyang ingkang kalampahan ngalemi kekirangan aliran getih saged ngerasaake nyeri sami kaliyan (ing kaanan ngkang dipunsebat ''Silent ischemia''). Manawi getih ngalir ing otot lan sanèsipun (mliginipun ing betis) namung kedhik, limrahipun badhé karaos nyeri otot nyesek.
# Sesak nafas, tandha-tandha punika saged dipuntemuaken ing gagal jantung, punika sebap mlebete cuwèran ing ronggagronggongan udara ing paru-paru [[Kongesti pulmoner]] utawi [[edema pulmoner]]. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita ngeraosaken sesak nafas namung ing aktivitas fisik.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika manawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami nglampahi aktivitas manawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Tandha-tandha punika asring asifat enteng, kanggé ngatasi penderita limrahipun ngurangi aktivitas kanthi tahap.
# Palpitasi (jantung debar-debar), limrahipun tiyang ingkang boten mertelaake denyut [[jantung]], nanging ing kaanan katamtu (tuladhané manawi ingkang séhat nglampahi [[ulah raga]] abot utawi nglampahi hal ingkang dramatis), punika saged ngeraosaken denyut jantung. Jantung punika saged denyut kuat utawi rikat utawi boten teratur.
== Tandha-tandha wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
# Nyeri, manawi otot boten angsal getih ingkang cekap (ing kaanan dipunsebat iskemi), mila oksigèn ingkang boten madai lan kasil metabolisme ingkang kaluwehan nyebapaken [[kram]] utawi [[kejang]]. Kadasta [[angina]] punika perasaan sesak ing dhadha utawi perasaan dhadha dipunkremas-remas, ingkang tukul manawi ing otot jantung boten ngasilaken getih ingkang cekap. Wonten tiyang ingkang kalampahan ngalemi kekirangan aliran getih saged ngerasaake nyeri sami kaliyan (ing kaanan ngkang dipunsebat ''Silent ischemia''). Manawi getih ngalir ing otot lan sanèsipun (mliginipun ing betis) namung kedhik, limrahipun badhé karaos nyeri otot nyesek.
# Sesak nafas, tandha-tandha punika saged dipuntemuaken ing gagal jantung, punika sebap mlebete cuwèran ing ronggagronggongan udara ing paru-paru [[Kongesti pulmoner]] utawi [[edema pulmoner]]. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita ngeraosaken sesak nafas namung ing aktivitas fisik.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika manawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami nglampahi aktivitas manawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Tandha-tandha punika asring asifat enteng, kanggé ngatasi penderita limrahipun ngurangi aktivitas kanthi tahap.
# Palpitasi (jantung debar-debar), limrahipun tiyang ingkang boten mertelaake denyut jantung, nanging ing kaanan katamtu (tuladhané manawi ingkang séhat nglampahi ulah raga abot utawi nglampahi hal ingkang dramatis), punika saged ngeraosaken denyut jantung. Jantung punika saged denyut kuat utawi rikat utawi boten teratur.
348.872

besutan