Gurung: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
Ndandani paramasastra
(→‎top: ganti isi, replaced: rongga → gronggongan)
(Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
[[Gambar:Gray1032.png|thumb|Bagan panggonan esofagus [[manungsa]], disawang saka mburi]]
'''KerongkonganGurung''' utawa '''EsofagusÉsofagus''' (saka [[basa Yunani]]: οiσω, oeso - "nggawa", lan έφαγον, phagus - "mangan") iku tabungbumbung (''tube'') otot [[vertebrata]] kang diliwati wektu panganan mili saka pérangan [[tutuk]] tumuju [[lambung]]. Panganan mlaku ngliwati esofagusgurung kanthi nggunakaké prosès [[peristaltik]]pèristaltik.
 
EsofagusGurung nyambung karo [[faring]] – kang nyambungaké esofagusgurung karo gronggongan tutuk – ing ros nomer 6 [[balung mburi]]. Miturut [[histologi]], esofagusgurung dibagi dadi telung pérangan: pérangan superior (sapérangan gedhé iku [[otot balung]]), pérangan tengah (campuran otot balung lan [[otot alus]]), sarta pérangan inferiorinfèrior (kang mligi saka otot alus).
 
{{sistem pancernaan}}
246

besutan