Racun: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Klasifikasi: ganti isi, replaced: asam → asem (2)
(→‎Penawar racun: ganti isi, replaced: Oksigen → Oksigèn (2))
(→‎Klasifikasi: ganti isi, replaced: asam → asem (2))
== Klasifikasi ==
Ana ing buku forensik medis kang ditulis déning [[JL Casper]], racun dibédakaké dadi 5 golongan, ya iku:
# Racun iritan, ya iku racun kang bisa nyebabake iritasi lan radang, tuladhané [[asamasem mineral]], [[fungi beracun]], lan [[preparasi arsenik]].<ref name="internet2">[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Keséhatan/berbagai-racun-mematikan-di-sekeliling-kita_2 Berbagai Racun Mematikan di Sekeliling Kita ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref>
# Racun kang nyebabke [[hiperemia]], racun narkotik, kang akibate bisa fatal ing [[polo]], [[paru-paru]], lan [[jantung]].<ref name="internet2"/> Tuladha [[opium]], [[tembakau]], [[konium]], [[dogitalis]], lsp.<ref name="internet2"/>
# Racun kang nglumpuhake [[saraf]], ngracuni [[darah]], organ pusat saraf bisa lumpuh lan lan nyebabke wong bisa mati.<ref name="internet2"/> Tuladha [[asamasem hidrosianat]], [[sianida seng]], lan [[kloroform]].<ref name="internet2"/>
# Racun kang nyebakake [[marasmus]], racaké sipaté kronis lan alon-alon bisa ndadèkaké fatal kanggo keséhatan.<ref name="internet2"/> Tuladha: [[bismut putih]], [[beluk timbal]], [[merkuri]], lan [[arsenik]].<ref name="internet2"/>
 
352.737

besutan