Vitamin C: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: asam → asem
(→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
(→‎top: ganti isi, replaced: asam → asem)
[[Gambar:Ascorbic acid structure.png|150px|thumb|''struktur'' kimia vitamin C]]
'''Vitamin C''' iku salah siji vitamin sing ''larut'' sajeroning [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dhokter-herbal.com/vitamin-c.html dhokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero|jéro [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh [[gètih]] lan ngréwangi nyerep [[zat wesi]].<ref name="Internet1"/> Saliyané iku, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3">[http://www.smallcrab.com/keséhatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref> Vitamin kang uga duwé jejuluk ''asamasem askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Keséhatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika dhapuré padhèt, yèn ing wujud larutan vitamin C bakal rikat rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigèn]]''.<ref name="Internet2"/>
== Mumpangate Vitamin C ==
Vitamin C kang duwé akèh mumpangat kerep|kèrép diceluk dadi rajané vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref> Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangaté vitamin C.<ref name="internet4"/>
352.737

besutan