Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎Pembagian anemia: ganti isi, replaced: asam → asem (8)
f. Anemia keranten infeksi parasit (kados lelara cacing tambang)
g. Anemia sel ageng
h. Anemia perniosiosa keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 akiba kirangipun asamasem lambung (anhydria)
i. Anemia wekdal lair (Kesanesan nyerapipun vitamin B12 wekdhal lair, manawi kados punika asamasem lambung boten wonten gangguan)
j. Anemia keranten infeksi cacing dipilobotrium (kalih terganggu nyerapipun vitamin B12)
k. Anemia keranten gangguan nyerapipun vitamin B12 keranten wonten pepintenan kesanesan kados operasi nugel aken usus alus utawi akibatipun diare kronis (chronic tropical sprue)
l. Anemia skorbut (kekirangan vitamin C)
m. Anemia sel ageng wonten ing salebetipun masa ngandung (megaloblastic anemia of pregnancy).
n. Anemia asamasem orotik (keranten kekirangan enzim asamasem orotidilik dekarboksilase, sehingga tubuh boten mampu ngubah asamasem orotik dados orotidilik hingga asamasem orotik dipunmedhal aken saking toya seni).
o. Anemia sel ageng akibatipun dhahar obat anti-kejang.
 
Matengipun inti sel getih abrit terganggu, keranten:
* Defisiensi vitamin B12
* Defiseiensi asamasem folat
* Kekirangan vitamin B1
* Kesanesan metabolisme asamasem folat
Penyakit ingkang dipunsebat orotic asiduria:
* Anemia diseritropoetic primer (tipe I 4)
348.872

besutan