Cahya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2)
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (3))
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
[[Gambar:Prism rainbow schema.png|thumb|Bagan spektum warna cahya kang disebaraké déning prisma kaca]]
'''Cahya''' arupawujud sajinis ènergi wewangun gelombang èlèkromagnetik kang bisa dideleng nganggo [[mata]]. Cahya uga arupawujud dhasar ukuran mèter: 1 mèter iku let kang diliwati cahya ngliwati vakum ing 1/299,792,458 detik. Kacepetan cahya iku 299,792,458 mèter per detik.
 
Cahya diperlokaké ing kauripan sadina-dina. [[Srengéngé]] iku sumber cahya utama ing [[Bumi]]. [[Tetuwuhan]] ijo merlokaké cahya kanggo nggawé panganan.
352.737

besutan