Gemblong: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎Resep: éjaan, replaced: : → : (3))
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
'''Gemblong''' iku jinising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jinising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh tinemu ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biyasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupawujud panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong racaké paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
352.737

besutan