Gunung Tangkuban Prau: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
}}
[[Gambar:Tangkuban Parahu.jpg|150px|left|center|thumb|Kawah Gunung Tangkuban Perahu]]
'''Gunung Tangkuban Prau''' utawa '''Gunung Tangkuban Perahu''' utawa '''Gunung Tangkuban Parahu''' iku [[gunung]] sing dumunung ing [[provinsi]] [[Jawa Kulon]], [[Indonésia]]. Dunungé watara 20 km arah lor [[Kutha Bandhung]], dhuwuré 2.084 [[mèter]]. Wangun gunung iki arupawujud ''Stratovulcano'' kanthi pusat érupsi sing pindhah-pindhah saka [[wétan]] mangulon.
Gunung Tangkuban Prau ya iku salah sawijiné [[gunung geni]] kang isih aktif ing [[Pulo Jawa]].<ref name="internet">[http://www.navigasi.net/goart.php?a=ggtngprh] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)</ref> Gunung iki wis ana ping pira baé dicathet tau njeblug, kang andadekake kawah sing cacahé ana sanga.<ref name="internet" /> Ing antarané ya iku [[Kawah Ratu]], [[Kawah Upas]], [[Kawah Domas]], lan liya-liyané.<ref name="internet1">[http://wisatamelayu.com/id/object/759/gunung-tangkuban-perahu/?nav=cat] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)</ref>
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Gezicht vanuit het bos op de eruptie van de vulkaan Tangkubanprahu TMnr 10023699.jpg|thumb|left|center|150px|Tangkuban Perahu 1910]]
352.737

besutan