Jura: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
[[Gambar:Europasaurus holgeri Scene 2.jpg|thumb|250px|Dinosaurus gedhé dhominan ing périodhe Jura.]]
 
'''Jura''' iku [[périodhe (géologi)|périodhe]] utama sajeroning [[skala wektu géologi]] kang dumadi watara 199,6 ± 0,6 tekan 145,4 ± 4,0 yuta taun kapungkur, sawisé périodhe [[Trias]] lan ndhisiki périodhe [[Kapur (périodhe)|Kapur]]. [[Lapisan batuan]] kang awèh ciri awal lan akir périodhe iki kaidhèntifikasi kanthi becik, nanging wektu pasé ora bisa dipesthèkaké watara 5 nganti 10 yuta taun. Jura arupawujud périodhe patengahan [[éra (géologi)|éra]] [[Mesozoikum]], kang ditepungi uga minangka "Jaman [[Dinosaurus]]". Awal périodhe iki ditengeri kanthi [[prastawa curesé Trias-Jura]].
 
Jeneng périodhe iki diwènèhaké déning [[Alexandre Brogniart]] dhedhasar akèhé [[watu kapur]] laut kang tinemu ing [[Pagunungan Jura]], ing laladan patemon [[Jerman]], [[Prancis]], lan [[Swiss]].
348.872

besutan