Hanja: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
'''Hanja''' (kanthi [[harafiah]]: ''aksara [[dinasti Han|Han]]''), utawa ''Hanmun'' (한문; 漢文), sing kadhangkala diterjemahaké dadi '''aksara [[Tiongkok-Koréa]]''', iku sebutan marang [[aksara Cina]] (Hanzi) sajeroning [[basa Koréa]], nanging kanthi spésifik tegesé aksara-aksara sing disilih déning basa Koréa lan didadèkaké péranganing basa mau liwat ngganti [[pangucapan]].
 
Béda karo [[Kanji]] sajeroning [[basa Jepang]] sing wis ngowahi lan mrasajakaké akèh karakter (aksara), Hanja mung ora béda saka [[Hanzi]] [[Hanzi tradhisional|wangun tradhisional]] sanadyan ana sapérangan saka aksara standar Hanja arupawujud varian Hanzi sing uga tinemu sajeroning aksara Kanji standar.
 
{{jinis aksara|state=show|state5=show}}
352.737

besutan