Bulus: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan mau kalebu (ordho) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali amarga anané [[omah]] utawa thothok (''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] Latin uga sok diarani ''Trionyx cartilagineus.''
 
Thothok bulus iku kapérang dadi rong pérangan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] mau karapas (''carapace'') lan pérangan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) mau ''plastron''. Banjur pérangan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Pérangan njaba lumrahé arupawujud sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Pérangan sing njero arupawujud lèmpèng [[balung]] kang kasusun rapet kaya ta thothok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jinisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] njabané ora ana sisiké lan pérangan njaba thothok ana balungé. Ing [[basa Indonésia]], ana telung ([[3]]) kulawarga kéwan kang kagolong bangsa, ya iku penyu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). Ing [[basa]] [[Inggris]], kapérang dadi bulus dharat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawa (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
350.349

besutan