Haver: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (3)
(ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan (2), tetanduran → tetuwuhan (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (3))
 
}}
 
'''Haver''' (''Avena sativa'' L.), ditepungi uga minangka '''''oat''''', arupawujud [[serealia]] sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. [[Bulir]] sing diasilaké (uga ingaran haver) dimupangataké minangka [[pangan]]an sarta [[pakan]] (mligi kanggo [[jaran]]). Ing [[Indonésia]] prodhuké ditepungi saka sajinis [[bubur]] sing diintrodhuksi panjajah [[Walanda]], sing ditepungi minangka [[havermut]].
 
Haver arupawujud wangun domèstikasi saka jinis setengah alasan ''[[Avena fatua]]'' sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan arupawujud sumber pangan pokok wektu iku ing [[Asia Kulon]] lan [[Éropah]].
 
== Liya-liya ==
352.737

besutan