Basa Viètnam: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: éjaan, replaced: pedunung → sing ndunungi)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
'''Basa Viètnam''' ('''tiếng Việt''', uga '''tiếng Việt Nam''' atawa '''Việt ngữ'''), iku [[basa resmi]] [[Vietnam]] (''Việt Nam'').
 
Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh sing ndunungi Vietnam) lan punjul 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing [[Amérika Sarékat]]). Saliyané iku, basa iki uga arupawujud basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.
 
Sanajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka [[basa Tionghoa]] lan asliné ditulis sajeroning [[aksara Tionghoa]], para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka [[basa Austroasiatik]].
348.872

besutan