Urea: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
'''Urea''' iku siji [[senyawa organik]] kang dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigèn]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide kang mligi dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya kang uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupawujud senyawa organik sintesis pisanan kang kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], kang pungkasané ngruntuhaké konsèp [[vitalisme]].
 
:[[Gambar:Urea Synthesis Woehler.png|none|380px]]
348.872

besutan