Ruwatan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎Makna: ganti isi, replaced: tujuwané → ancasé)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
'''Ruwatan''' iku [[upacara adat Jawa]] kang ancasé kanggo mbébasake wong utawa wewengkon saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sajatiné arupawujud [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan kang wis dilakoni kang bisa njalari bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna kang sifaté ''sinkretis'' kang saiki ''diadaptasi'' lan disesuaiké karo ajaran agama.
352.737

besutan