Mekah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Géografi: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: Quraisy → Kurès)
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
{{Islam}}
 
Kutha Mekah dumunung watara 600 km sisih kidul kutha [[Madinah]], kurang luwih 200 km sisih wétan lor kutha [[Jeddah]] persisé ing koordinat {{coor dms|21|25|24|N|39|49|24|E|}}. Kutha Mekah arupawujud lembah ciut kang diubengi déning gunung gunung lan wangunan Ka'bah minangka punjeré. Mulané, ing jaman biyèn kutha iki rawan banjir yèn mangsa udan. Pungkasané pamaréntah Saudi Arabia ndandani lan ngrenovasi kutha iki. Kayadéné kutha-kutha ing tlatah Arab liyané kutha Mekah duwé iklim ara-ara.
 
== Ékonomi ==
352.737

besutan