Transfigurasi Kristus: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
{{Yesus}}
[[Gambar:Transfiguration by Lodovico Carracci.jpg|thumb|200px|Transfigurasi déning [[Lodovico Carracci]], 1594, nggambaraké [[Elia]], [[Yésus]], lan [[Musa]] karo Rasul telu.]]
'''Transfigurasi Kristus''' iku prastawa ing ngendi [[Yésus]] dimulyakaké ing [[gunung]], sarta ketemu karo [[Musa]] lan [[Elia]] ing ndhuwur gunung iku. Pasuryan Dalem sumunar lan kebak déning kamulyan. Iki arupawujud puncuk spiritualitas saka Yésus.<ref name="Leks"/>
Nalika prastawa iku, ana telu murid Yesus bebarengan karo Panjenengané; [[Petrus]], [[Yakobus]] lan [[Yohanes]].<ref name="William">William Barclay., ''Pemahaman Alkitab Setiap Hari - Injil Matius 11-28'', Jakarta: BPK Gunung Mulia, 2009</ref> Cahya kamulyan kang mancar saka pasuryané Yésus iku kanggo mènèhi pangajaran marang para murid ngenani kadadéan ing mburiné prastawa kang nyedhihaké kang bakal dialami Yesus.<ref name="William"/> Prastawa ([[salib|panyaliban]]) kang bakal nggawa marang kamenangan, kamulyan ing samburiné panginan lan panyercan, lan bakal ana kamulyan kang bakal nguwataké para murid sajeroning kauripané ndhèrèk Yésus, guruné iku.<ref name="William"/>
 
352.737

besutan