Karpela: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (3)
(→‎top: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (3))
 
[[Gambar:Penampang lintang buah melon.jpg|thumb|200px|Woh [[Cucurbitaceae|suku labu-labuan]], kaya ta [[melon]], kasusun saka telung karpela sing silih nèmpèl.]]
'''Godhong woh''', '''karpelum''', utawa '''karpela''' (saka [[basa Latin|Latin]]: ''carpellum'', jamak ''carpella'') arupawujud ékan panyusun piranti kelamin [[wadon]], alias [[putik]], sajeroning [[bunga]]. Saler putik bisa kasusun saka siji godhong woh utawa sapérangan godhong woh sing nèmpèl siji lan sijiné. Siji utawa luwih putik arupawujud [[piranti kelamin]] wadon sing diarani ''gynoecium'' (piranti kelamin lanang diarani ''androecium'', lan kasusun saka [[benang sari]] utawa ''stamen'').
 
Pérangan pucuk (distal) saka godhong woh arupawujud ndhas putik lan dadi papan tiba lan ngecambahé [[serbuk sari]]. Nyeraki pangkal, godhong woh nyusun corong tangké putik, lan akiré pérangan pangkal mbentuk [[bakal woh]] (''ovum''), sing ing njeroné nèmpèl siji utawa sapérangan [[bakal wiji]] (''ovulum'', jamak ''ovula'').
 
[[Kategori:Anatomi tetuwuhan]]
352.737

besutan