Kenari (manuk): Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(→‎Jinis: ganti isi, replaced: mahkota → makutha)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
[[Gambar:Serinus canaria MHNT 223 Tenerife 2000m pin RdN.jpg|thumb|''Serinus canaria canaria'']]
 
Panemu '''Manuk Kenari''' utawi '''Peksi Kenari''' inggih punika pelaut saking [[Perancis]], ingkang gadhah asma [[Jead de Berthan Cout]] watawis abad 15 ing kepulauan [[Canary]], [[Azores]], lan [[Madeira]].<ref name="Internet1">[http://www.anneahira.com/jinis-jinis-burung-kenari.htm Jinis-jinis burung kenari](dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref><ref name="Buku1">Soeseno, Ari.1993. Burung Hias Aneka Jinis dan Perawayannya. Jakarta: PT Penebar Swadaya. Hal 124</ref> Manuk Kenari gadhah ukuran ngantos [[14]]cm.<ref name="Buku1"/> Prawakanipun saking badan gadhah warna [[kuning sitrun]] kanthi [[garis]] ingkang radi peteng.<ref name="Internet5">[http://somemap.com/news/jinis-kenari.html Jinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Awaké arupawujud [[kuning sitrun]] kanthi garis kang luwih peteng.<ref name="Buku1"/> [[Wulunipun]] lan [[buntutipun]] gadhah warnanipun [[cemeng]] ingkang pinggiranipun warna [[ijem]] semu [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Ing ngandhapipun [[badan]] warnanipun radi [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Wujudipun Manuk Kenari punika [[alit]] ugi gadhah [[swanten]] ingkang saé.<ref name="Internet1"/>
 
== Jinis ==
348.872

besutan