Radèn Wijaya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎Asma Asli: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(ganti isi, replaced: sing → kang (12), Tafsir → Tapsir)
(→‎Asma Asli: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
Radèn Wijaya iku asma kang lumrah dianggo déning para sejarawan kanggo nyebut pangadeg [[Krajan Majapait|Kraton Majapait]]. Asma iki ana sajeroning ''[[Pararaton]]'' kang tinulis watara pungkasan abad angka 15. Kadhangkala ''Pararaton'' uga nulis kanthi pepak, ya iku '''Raden Harsawijaya'''. Kamangka miturut bukti-bukti prasasti, ing mangsa kauripan Wijaya (abad angka 13 utawa 14) gelar ''raden'' durung kondhang.
 
''[[Nagarakretagama]]'' kang tinulis ing mangsa tengahan abad angka 14 nyebut pangadeg Majapait ajeneng '''Dyah Wijaya'''. Sesebutan ''dyah'' arupawujud sesebutan kabangsawanan kang kondhang wektu semana lan dadi cikal bakal sesebutan ''Radèn''. Istilah ''Radèn'' dhéwé dikira-kira asal saka tembung ''Ra Dyah'' utawa ''Ra Dyan'' utawa ''Ra Hadyan''.
 
Jeneng asli pangadeg Majapait kang paling pas ya iku '''Nararya Sanggramawijaya''', amarga jeneng iki ana ing [[prasasti Kudadu]] kang diwetokaké déning Wijaya dhéwé ing taun [[1294]]. Sesebutan ''Nararya'' uga minangka sesebutan kabangsawanan, sanadyan sesebutan ''Dyah'' luwih kerep dianggo.
352.730

besutan