Pananggalan Hijriyah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎Panentuan Taun 1 Kalèndher Islam: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah (2))
(→‎Panentuan Taun 1 Kalèndher Islam: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
=== Panentuan Taun 1 Kalèndher Islam ===
Sawisé séda Muhammad, diusulaké kapan diwiwiti Taun 1 [[Kalèndher]] Islam. Ana kang ngusulaké taun kelairan Muhammad minangka awal patokan pananggalan Islam. Ana kang ngusulaké uga wiwitan pathokan pananggalan Islam arupawujud taun wafaté Muhammad.
 
Pungkasané, ing taun 638 M (17 H), khalifah [[Umar bin Khatab]] ngukuhaké wiwitan pathokan pananggalan Islam ya iku taun hijrahé Muhammad saka Mekah menyang Madinah. Panentuan wiwitan pathokan iki diayahi sawisé ngilangaké kabèh wulan-wulan tambahan (interkalasi) sajeroning kalamangsa 9 taun. Tanggal 1 Muharam Taun 1 Hijriyah trep karo tanggal [[16 Juli]] [[622]], lan tanggal iki dudu tanggal hijrahé Muhammad. Prastawa hijrahé Muhammad kadadéan wulan September 622. Dhokumèn tuwa dhéwé kang migunakaké sistem Kalèndher Hijriyah ya iku [[papirus]] ing [[Mesir]] ing taun 22 H, PERF 558.
348.872

besutan